Δίκη για υποκλοπές: «Σύστημα ελέγχου υπουργών και της κυβερνητικής μηχανής το Predator», κατέθεσε ο Τέλλογλου Ημερομηνία:
Σήμερα 18/12/2025, 19:52 - Εμφανίσεις: 12
Ως «ένα σύστημα ελέγχου της κυβερνητικής μηχανής» όπου «ελέγχονταν οι υπουργοί και όχι μόνο» χαρακτήρισε τις παρακολουθήσεις με το παράνομο λογισμικό του Predator ο δημοσιογράφος του Inside Story και του ΑΝΤ1 Τάσος Τέλλογλου, κατά την κατάθεσή του στην 23η δικάσιμο της δίκης για τις υποκλοπές που πραγματοποιείται στην Ευελπίδων.
Παράλληλα, όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και των επιχειρηματιών Γιάννη Λαβράνου και Φέλιξ Μπίτζιου, που αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάθεσή του και ο Νικόλας Λεοντόπουλος, τόνισε πως «ο Μπίτζιος ήξερε τον Λαβράνο από το 2018 και μέσω του Λαβράνου ήξερε τον Δημητριάδη, που ήταν στο γραφείο του πρωθυπουργού».
«Δεν θα έκανε καλά τη δουλειά του ο Δημητριάδης αν δεν ήταν εν γνώσει του» Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα αν και κατά πόσον έφτασαν cd με υλικό παρακολουθήσεων στον Γρηγόρη Δημητριάδη (σχετική αναφορά είχε κάνει για το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κώστας Βαξεβάνης στην κατάθεσή του), υποστήριξε πως «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας παρέχει ενημέρωση στην πολιτική ηγεσία» για τα ευρήματά τους.
Πρόσθεσε πως αντίστοιχα και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, «τα γνώριζε όλα αυτά».googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Επανερχόμενος αργότερα, έπειτα από ερώτηση του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας, Χρήστου Κακλαμάνη, αναφορικά με το αν είχε γνώση ο κ.
Δημητριάδης, τόνισε πως «δεν θα έκανε τη δουλειά του αν δεν ήταν εν γνώσει του, ο Δημητριάδης είναι πολύ ικανός».
«Αστυνόμοι της ΕΥΠ πήγαιναν υλικό από τις παρακολουθήσεις στην Krikel» Ο κ.
Τέλλογλου, ωστόσο, τόνισε ότι υλικό από τις παρακολουθήσεις κατέληγε στον Γιάννη Λαβράνο, χωρίς να γνωρίζει πώς το χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, καθώς, όπως δήλωσε, «δεν είδα από τον ίδιο υλικό ή κάτι που να σχετίζεται».
Στο ίδιο πλαίσιο επισήμανε ακόμα ότι αντίγραφα από τις υποκλοπές πήγαιναν από την ΕΥΠ στα γραφεία της Krikel, με «κάποιους αστυνόμους να ...